ti guarda dal Grande Inquisitor

Mozart- en Haydnaria's in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

4

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op vrijdag 3 oktober 2008 om 19:05

Kasyan op de afspraak deze middag te Gent, ze bracht een volledig Italiaans operarepertoire van vijf verschillende componisten.
Ze starte met Vivaldi 'Squarciami pure il seno'uit 'Il Tigrane'
De sfeer zat er meteen goed in, wat een mooie stem haar hoge en lage noten rolden eruit alsof ze dit werk al 20 jaar deed, ook het publiek bespeelde ze goed met gans haar lichaamstaal.
De tweede aria 'Dunque i lacci d'un volto... Ah (Armida) uit Rinaldo van Handel was subliem gezongen wat ontroerend gebracht mooi timbre,geen problemen met ademhaling, geweldig en hoe ze opging in haar rol.
Mozart kon natuurlijk niet achterblijven en ze bracht de aria 'Com' felice stato (Silvia) uit de minder bekende 'Ascanio in Alba, gevolgd door 'Giunse alfin il momento'(Susanna) uit 'Le Nozze di Figaro' deze twee aria's ontgoochelden me wat, slecht was het zeker niet maar ze ging wat stroef en stijfjes tov de vorige twee.
Gelukkig herpakte ze zich vlug met Donizetti met de aria uit(Lucrezia Borgia) 'Tranquillo ei posa... Com bello' waar ze al haar troeven bovenhaalde van hoog naar laag zonder problemen, dit stuk was dan ook het hoogtepunt vh recital.
Maar we kregen nog een mooie afsluiter'Una voce poco fa'(Rosina) uit 'Il Barbiere di Siviglia' daarna kon het applaus vh zeer talrijke opgekomen publiek losbarsten minutenlang en met veel bravi's, volkomen terecht, het was een recital om van te snoepen,persoonlijk denk ik dat Kasyan een stem heeft voor barokopera's, deze liggen haar volgens mij als gegoten.
Nog iets over haar pianist met name 'Mathieu Pordoy' een Fransman die sinds twee jaar in vaste dienst is als begeleider aan het Conservatorium van Parijs (o.m. in de zangklas van Pierre Mervant)hij bracht deze middag 2 stukken van 'Respighi) als tussendoortje.
Als je in De Vlaamse Opera een voet binnenzet mag je slecht nieuws verwachten, deze keer betrof het de lunchconcerten, men stopt ermee, de laatste zijn gepland voor December dit jaar!

3

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op donderdag 2 oktober 2008 om 18:16

Als invalide heb ik sinds 2 jaar die mogelijkheden,ik zal morgen iets op het blog zetten vh concert.

2

van Margo <margo@...> op donderdag 2 oktober 2008 om 15:29

Hopelijk kan iemand hier iets vertellen over hoe dat lunchconcert was ?

De Vlaamse Opera heeft vaak interessante lunchconcerten. Maar ze doen die altijd op van die onmogelijke momenten dat de werkende mens daar nooit naartoe kan gaan...

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op donderdag 2 oktober 2008 om 8:29

Gisteren was Anna Kasyan ook te horen in het lunchconcert vd Vlaamse Opera in Antwerpen.
Morgenmiddag(Vrijdag) doet ze dit nog eens over te Gent, het recital van 50 min begint om 12.30uur,en de inkom bedraagt slechts 7 Euro.