ti guarda dal Grande Inquisitor

Opera Vlaanderen 2018-2019 [terug]

Opmerkingen ...

5

van Simonne De Vos <devos.simonne@...> op zondag 29 april 2018 om 10:07

Het thema is..... Vergankelijkheid......

4

van stefan caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 26 april 2018 om 8:14

Ik denk niet niet dat men een programmatie laat afhangen van een sezoensthema, maar dat men eerder een seizoenthema 'plakt' op een programmatie - maar het fijne weet ik daar natuurlijk niet van.

Voor Rossini/Donizetti kunt U altijd naar Luik, als dat niet te ver is voor U...

3

van Tim Roelans <tim.roelans@...> op woensdag 25 april 2018 om 19:13

Weet niet goed wat er van te vinden; allicht speelt het seizoensthema een belangrijke rol in de keuze van de programmatie, of hoe de vlag de lading dekt...
Ik had toch graag nog eens een robuuste R. Strauss gehad en zijn Rossini/Donizetti nu echt zo passé ? Als reprise dan liever Lady Macbeth die ik helaas gemist heb.
Nee, lijkt me allemaal wat veel van hetzelfde te worden; en Satyagraha kan toch ook in Antwerpen opgevoerd worden dunkt me.
Maar gaan kijken doen we sowieso.

2

van Sam Van Dam <sam_van_dam@...> op dinsdag 24 april 2018 om 21:03

De Lohengrin in De Munt is 3 keer op rij een jaar uitgesteld. Cahn benadrukte tijdens de voorstelling voor de Vrienden dat september 2018 al die jaren al vastlag voor de Vlaamse.
Satyagraha kijk ik toch naar uit, de productie heeft al in Basel en Berlijn gespeeld en kreeg daar goede kritieken. Als je Akhnaten kon appreciëren dan Satyagraha waarschijnlijk ook.
Pêcheurs zou hij zelf nooit programmeren (want 'saai'), maar omdat FC Bergman het zelf voorstelde doet hij het toch.
Jurowski is uitstekend in repertoire zoals Cardillac. La Juive destijds hele indrukwekkende productie, en nu met een veel betere Leopold (Enea Scala!)
Het boek Les Bienveillantes is fantastisch dus kijk enorm uit naar wat Bieito er van gaat maken. De auteur heeft brutale scènes verboden blijkbaar... (Het boek gaat over een nazi-offficier)

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op dinsdag 24 april 2018 om 19:40

Op 'Satyagraha' en 'Les bienveillantes' sta ik niet echt te wachten (maar bon, misschien valt dat nog mee...). 'Macbeth' hebben we pas achtereenvolgens in de Munt en (straks) Luik gehad (!). 'Lohengrin' pas in de Munt (maar dat vind ik -persoonlijk- al minder erg...) Ik vind toch dat onze operahuizen IETS meer op elkaar zouden kunnen afstemmen...! 'Les pecheurs de perles' vind ik wel zeer OK en 'Cardillac' vind ik zeer interessant. Verder vond IK -weer persoonlijk- 'La Juive' van Konwitchny (afgezien van de vreselijke coupures!) wel een mooie produktie.

Ook verdeeld oordeel dus, al zal ik ongetwijfeld weer van verschillende zaken genieten...