ti guarda dal Grande Inquisitor

Manon Lescaut in Luik [terug]

Opmerkingen ...

3

van adriaan <adrombouts@...> op donderdag 28 september 2017 om 15:48

In een andere recensie was Prof. van Tongerloo v.w.b. Giordano toch een stuk positiever. Heb deze voorstelling niet gezien, maar heb Giordano ooit 3x gehoord als Don Carlos. Dat deed hij niet onverdienstelijk,maar het kan zijn dat zijn stem nu kapot is gezongen en dan moet je je conclusies trekken..!!

2

van Bart De Kegel <Bartholomeusdekegel@...> op dinsdag 26 september 2017 om 23:04

Pirozzi geldt inderdaad als 'the onze to watch'. Dit was de vierde keer dat ik haar hoorde: Abigaille in Piacenza, Foscari Lucrezia aan La Scala en Trovatore Leonora in Macerata.Alles even beheerst én impressionant. De kleur van de stem herinnert bij momenten aan de jonge Freni. Heerlijke techniek, volstrekt gebaseerd op de woorden en op ademvoering, spinnend legato en dat in alle dynamieken. Giordani catastrofaal, ook in Verona inderdaad. En die Edmondo-jongen moet op les....
Ook Pascu moeten we volgen: volle en tóch frisse stem, mooi geschoold en zó veelbelovend in het Verdiaanse repertorium.
Graag nog de andere ster van de avond vermelden: Speranza Scapucci!!!
Wat deze vrouw uit het Luiks orkest haalt is ronduit verbluffend: strijkersklank veel warmer, beduidend grotere alertheid bij hout en koper, ware begeleiding van de zangers met ingrijpen slechts waar nodig én contrastrijke lezing zoals de partituur trouwens voorschrijft en wat je overigens te weinig hoort tegenwoordig.

1

van jacques en nadine <nadine.roeck@...> op zondag 24 september 2017 om 7:55

hij was deze zomer in verona ook niet om aan te horen
die man is op zijn 54 jaar kapotgezongen
spijtig