ti guarda dal Grande Inquisitor

Nabucco in Luik [terug]

Opmerkingen ...

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 28 oktober 2016 om 12:34

Inderdaad, bravo voor L.Nucci! Wat een inlevingsvermogen! Men voelt dat die rol hem echt 'onder de huid zit'. En vocaal nog verassend goed bij stem! En in een enscenering die weliswaar visueel heel mooi was (het paleis van Nabucco en vooral de Eufraat in de avondzon), maar waarin de personenregie toch iets meer had mogen uitgewerkt worden (Abigail zwaaide nogal veel haar armen in de lucht, Fenena mocht vooral triest kijken) was Nucci de enige die echt ontroerde (en hoe!)
Nog een eerder komisch detail van de enscenering was het slot van I, waar de Babylonische soldaten zolang met hun speren op de achterwand (met Davidsterren) blijven tikken tot deze naar beneden valt. Een nogal brave verwoesting! Het geheel had iets van een 'ouderwets avondje opera - en dit bedoel ik helemaal niet negatief, het is zelfs een welgekomen afwisseling naast het vele 'regietheater', de beide mogen van mij evenredig naast elkaar bestaan, dat is net boeiend...
Wat de rest van de bezetting betreft: Ik vond V.Tola dan weer wel overtuigend als Abigail (hier spreekt waarschijnlijk mijn gebrek aan stemmenkennis). E.Lori vond ik soms voldoen, maar toch met enkele mindere momenten. N. Goldman zong prachtig haar korte aria op het einde en G.Pelligra was goed in een toch wel ondankbare rol.
Een hele mooie voorstelling!