ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2014 - Finale, dag 3 [terug]

Opmerkingen ...

4

van Margo <margo@...> op zaterdag 31 mei 2014 om 23:25

Het reglement schrijft enkel voor dat ze drie tot zes werken moeten zingen die in totaal 25 à 30 minuten moeten duren. Maar binnen die krijtlijnen kan een zanger natuurlijk wel een goed gedoseerd programma bedenken.

Voor de cilinder-opnames van de Reszke moet je echt wel veel fantasie hebben om je voor te stellen hoe hij zou geklonken hebben.

3

van ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 31 mei 2014 om 19:59

niet echt toch? Eist het reglement niet dat ze zo veel stukken moeten zingen? Ze kunnen natuurlijk hun programma aanpassen en het zichzelf niet zo moeilijk maken.
Van Dijck (met i en j) heeft enkele opnames MAAR zijn GEEN weerspiegeling van zijn enorme reputatie maar dat zijn die van de Reszke ook niet...nog drie te gaan en de onnodige wedstrijd is weer over.

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 31 mei 2014 om 11:50

Bestaan er opnames van Ernest van Dyck !? Moet ik eens opzoeken...

Als de zangers te veel moeten zingen, dan doen ze dat zichzelf aan. Ook met de keuze van ongepast of te zwaar repertoire kan ik weinig medeleven hebben. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid... ook voor zangers (en bij ontstentenis hebben ze hopelijk nog een zangleraar die hen behoedt voor onheil). Het is niet zoals een paar edities geleden dat ze een repertoirelijst moesten geven en dat de jury daar dan willekeurig wat stukken uit kon kiezen. Toen waren er wel een paar gevallen waar de jury sadistische trekjes vertoonde...

Geen flauw idee waarom Prégardien het afgebold is.

1

van ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 30 mei 2014 om 23:38

Waarom is Prégardien het afgebold?
Blijf erbij dat ik de jury op de topzangers na HEEL ZWAK en niet indrukwekkend vind. Hoor je ook aan het applaus en als dat er al is, is dat voor van Dam en Berganza.
Op de TV was de uitsmijter van Thomas V die de bariton een tenor noemde, hilarisch. Op de radio vond ik sommige commentaren weer zoooo politiek correct en storend. Die historische intros vind ik wel leuk maar niet altijd historisch correct maar kom wanner hoor je nog eens Ernest van Dijck op de radio...Trieste bedoening eigenlijk en wederom geen ontdekking. De Vlaamse/Brusselse kandidaten hebben wel degelijk talent en zouden 50 jaar terug het vak hebben kunnen leren in o.a. de KVO maar de tijden zijn veranderd dat wordt dus niks, snel huisje, kindje, tuintje....
Ter verdediging van de zangers ze moeten TE veel zingen na elkaar.