ti guarda dal Grande Inquisitor

L'heure espagnole in Edinburgh

Als apertiefhapje serveerde het Royal Scottish National Orchestra onder leiding van Stéphane Denève Chabriers bekende España. Het voorgerecht bestond uit Iberts Escales... twee zuiderse orkestwerken ter voorbereiding van L'heure espagnole, een van Ravels meest kleurrijke partituren.

Foto

Usher Hall was veel minder gevuld dan op de andere avonden. Was het programma niet interessant genoeg, of was het concert gewoon te kort (alles bij elkaar duurde het ongeveer 1u45, inclusief pauze), of waren de zangers niet bekend genoeg ?

Sophie Koch is nochtans een natuurlijk kokette Concepcion, die nauwelijks naar haar partituur kijkt en speels interageert met haar mannelijke tegenspelers. Of zoals Ramiro een paar keer zingt: "Voilà ce que j'appelle une femme charmante".

Ramiro werd gezongen door de jonge bariton Johannes Weisser, die vooral mooi en zoetgevooisd klinkt maar nog wat meer vocale substantie kan gebruiken voor deze rol. Christopher Purves is daarentegen een perfecte Don Inigo. Concepcions andere minnaar Gonzalve was een stuk minder perfect. Gordon Gietz heeft een paar goede noten, maar klinkt vooral genepen. Zelfs de veel oudere tenor Keith Lewis klonk een stuk beter als Concepcions echtgenoot Torquemada.

Publicatie: donderdag 26 augustus 2010 @ 10:30
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Capriccio Première Portraits

Het Oostenrijkse platenlabel Capriccio is met "Première Portraits" een nieuwe reeks gestart. Hun doel is om jonge artiesten de kans te geven om een eerste CD op te nemen. Momenteel zijn er al zeven opnames uitgebracht, vier daarvan met Duitse liederen. Op één opname na, is Charles Spencer telkens de pianist.

CD's, 10-5-2018 14:43
0 opmerkingen

Mei 2018

Mei is een vrij rustige maand, onder andere omdat het Muntorkest de Elisabethwedstrijd moet begeleiden. Met de zomer in aantocht wordt de Landcommanderij weer omgebouwd tot een operazaal met dit jaar Il trovatore op het programma. Opera Vlaanderen brengt een nieuwe productie van La clemenza di Tito in een productie van Michael Hampe. In Luik spelen ze het vrij zelden uitgevoerde La donna del lago.

Toekomstmuziek, 1-5-2018 11:23
0 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (2/2)

De nieuwe Lohengrin-productie heeft voor de vier protagonisten twee bezettingen. Gisteren hoorde ik de eerste bezetting. Die is beduidend beter dan de tweede bezetting, al zijn er toch nog een paar zwakke punten.

Opera, 27-4-2018 11:39
3 opmerkingen

Opera Vlaanderen 2018-2019

Aviel Cahn heeft zijn laatste seizoen bij Opera Vlaanderen aangekondigd. Het is een seizoen waar verschillende namen uit het Cahn-tijdperk terugkeren. De Konwitschny-productie van La Juive is de enige herneming.

Toekomstmuziek, 24-4-2018 18:35
5 opmerkingen

Opéra Royal de Wallonie 2018-2019

Stefano Mazzonis di Pralafera en Speranza Scappucci hebben vandaag het volgende seizoen van de Opéra Royal de Wallonie voorgesteld. Het wordt weer een seizoen met het grote Italiaanse repertoire van Bellini en Rossini over Donizetti en Verdi tot Puccini en met een aantal opvallende zangers zoals Violeta Urmana, Ildebrando d'Arcangelo, Olga Peretyatko of Lawrence Brownlee. En bij de concerten krijgen we zomaar even Joyce DiDonato, Leo Nucci en Sonya Yoncheva...

Toekomstmuziek, 23-4-2018 23:32
7 opmerkingen

Siegfried in Düsseldorf

Der Ring am Rhein is met Siegfried bij zijn derde aflevering aanbeland. De productie van Dietrich W. Hilsdorf ligt volledig in de lijn van de vorige twee delen.

Opera, 23-4-2018 16:31
3 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (1/2)

Na bijna 30 jaar programmeert de Munt weer een Lohengrin. Olivier Py is, na Dialogues des Carmélites, voor de tweede keer dit seizoen te gast als regisseur. Alain Altinoglu stond in de orkestbak.

Opera, 21-4-2018 8:41
2 opmerkingen