ti guarda dal Grande Inquisitor

L'heure espagnole in Edinburgh

Als apertiefhapje serveerde het Royal Scottish National Orchestra onder leiding van Stéphane Denève Chabriers bekende España. Het voorgerecht bestond uit Iberts Escales... twee zuiderse orkestwerken ter voorbereiding van L'heure espagnole, een van Ravels meest kleurrijke partituren.

Foto

Usher Hall was veel minder gevuld dan op de andere avonden. Was het programma niet interessant genoeg, of was het concert gewoon te kort (alles bij elkaar duurde het ongeveer 1u45, inclusief pauze), of waren de zangers niet bekend genoeg ?

Sophie Koch is nochtans een natuurlijk kokette Concepcion, die nauwelijks naar haar partituur kijkt en speels interageert met haar mannelijke tegenspelers. Of zoals Ramiro een paar keer zingt: "Voilà ce que j'appelle une femme charmante".

Ramiro werd gezongen door de jonge bariton Johannes Weisser, die vooral mooi en zoetgevooisd klinkt maar nog wat meer vocale substantie kan gebruiken voor deze rol. Christopher Purves is daarentegen een perfecte Don Inigo. Concepcions andere minnaar Gonzalve was een stuk minder perfect. Gordon Gietz heeft een paar goede noten, maar klinkt vooral genepen. Zelfs de veel oudere tenor Keith Lewis klonk een stuk beter als Concepcions echtgenoot Torquemada.

Publicatie: donderdag 26 augustus 2010 @ 10:30
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
3 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen