ti guarda dal Grande Inquisitor

Messiah in deSingel

Het Octopus Kamerkoor bestaat 10 jaar en viert dat met de Messiah. Met de uitstekende uitvoering in deSingel hadden ze zich geen mooier verjaardagsgeschenk kunnen wensen.

Foto

Het Octopus Kamerkoor zong vorig jaar al de Messiah in de Vlaamse Opera. Gisteren maakten ze weer indruk met hun mooie klank en knapperige articulatie. Een heftig gesticulerende Bart Van Reyn, tevens oprichter van het koor, was de dirigent.

Het solistenkwartet werd aangevoerd door de twee mannen. Jeremy Budd zingt moeiteloos de tenorpartij. Zelfs "Every valley shall be exalted" lijkt wel een lentewandeling. Hij kon ontroeren met een mezza voce "Thy rebuke hath broken His heart". Net zoals in Gent vorig jaar, was Josef Wagner weer de robuustheid zelve in zijn grote aria's.

Liesbeth Devos is een van de beloftevolle lyrische Belgische sopranen en zong een stralende "Rejoice greatly". Haar motor sputterde wel even in "I know that my Redeemer liveth". Voor de rest was het een voorbeeldige uitvoering met een subtiele tekstinterpretatie. De donkere stem van Sara Fulgoni contrasteerde mooi. In de laagte begint haar vibrato wat los te zitten, maar ook zij gaf een geëngageerde uitvoering.

Alles bij elkaar was het een mooie avond. Het podium stond ook vol microfoons, dus zal deze Messiah op een of andere manier wel te (her)beluisteren vallen.

Publicatie: zondag 4 april 2010 @ 10:26
Rubriek: Oratorium

Recent RSS feed

Tisbe in Buxton

Eén van de kenmerken van het Buxton Festival is dat ze ook onbekende of zelden gespeelde opera's opvissen. De "pastorale opera" Tisbe van ene Giuseppe Antonio Brescianello past perfect in dat plaatje.

Opera, 18-7-2018 10:52
0 opmerkingen

Lucy Schaufer in Buxton

In het midden van Engeland, ongeveer 35 km ten zuidoosten van Manchester, ligt Buxton. Sinds 1979 organiseren ze er een festival dat een beetje aanvoelt als het Edinburgh Festival met zowel opera's, kamermuziek als liedrecitals, en er is zelfs een Fringe Festival dat als generale repetitie voor Edinburgh beschouwd wordt. Mijn eerste bezoek aan dit festival begon in het Pavilion Arts Centre met een recital van de mezzo Lucy Schaufer en haar pianist Huw Watkins.

Liedrecital, 17-7-2018 19:24
0 opmerkingen

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
4 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen