ti guarda dal Grande Inquisitor

Messiah in deSingel

Het Octopus Kamerkoor bestaat 10 jaar en viert dat met de Messiah. Met de uitstekende uitvoering in deSingel hadden ze zich geen mooier verjaardagsgeschenk kunnen wensen.

Foto

Het Octopus Kamerkoor zong vorig jaar al de Messiah in de Vlaamse Opera. Gisteren maakten ze weer indruk met hun mooie klank en knapperige articulatie. Een heftig gesticulerende Bart Van Reyn, tevens oprichter van het koor, was de dirigent.

Het solistenkwartet werd aangevoerd door de twee mannen. Jeremy Budd zingt moeiteloos de tenorpartij. Zelfs "Every valley shall be exalted" lijkt wel een lentewandeling. Hij kon ontroeren met een mezza voce "Thy rebuke hath broken His heart". Net zoals in Gent vorig jaar, was Josef Wagner weer de robuustheid zelve in zijn grote aria's.

Liesbeth Devos is een van de beloftevolle lyrische Belgische sopranen en zong een stralende "Rejoice greatly". Haar motor sputterde wel even in "I know that my Redeemer liveth". Voor de rest was het een voorbeeldige uitvoering met een subtiele tekstinterpretatie. De donkere stem van Sara Fulgoni contrasteerde mooi. In de laagte begint haar vibrato wat los te zitten, maar ook zij gaf een geëngageerde uitvoering.

Alles bij elkaar was het een mooie avond. Het podium stond ook vol microfoons, dus zal deze Messiah op een of andere manier wel te (her)beluisteren vallen.

Publicatie: zondag 4 april 2010 @ 10:26
Rubriek: Oratorium

Recent RSS feed

Capriccio Première Portraits

Het Oostenrijkse platenlabel Capriccio is met "Première Portraits" een nieuwe reeks gestart. Hun doel is om jonge artiesten de kans te geven om een eerste CD op te nemen. Momenteel zijn er al zeven opnames uitgebracht, vier daarvan met Duitse liederen. Op één opname na, is Charles Spencer telkens de pianist.

CD's, 10-5-2018 14:43
0 opmerkingen

Mei 2018

Mei is een vrij rustige maand, onder andere omdat het Muntorkest de Elisabethwedstrijd moet begeleiden. Met de zomer in aantocht wordt de Landcommanderij weer omgebouwd tot een operazaal met dit jaar Il trovatore op het programma. Opera Vlaanderen brengt een nieuwe productie van La clemenza di Tito in een productie van Michael Hampe. In Luik spelen ze het vrij zelden uitgevoerde La donna del lago.

Toekomstmuziek, 1-5-2018 11:23
0 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (2/2)

De nieuwe Lohengrin-productie heeft voor de vier protagonisten twee bezettingen. Gisteren hoorde ik de eerste bezetting. Die is beduidend beter dan de tweede bezetting, al zijn er toch nog een paar zwakke punten.

Opera, 27-4-2018 11:39
3 opmerkingen

Opera Vlaanderen 2018-2019

Aviel Cahn heeft zijn laatste seizoen bij Opera Vlaanderen aangekondigd. Het is een seizoen waar verschillende namen uit het Cahn-tijdperk terugkeren. De Konwitschny-productie van La Juive is de enige herneming.

Toekomstmuziek, 24-4-2018 18:35
5 opmerkingen

Opéra Royal de Wallonie 2018-2019

Stefano Mazzonis di Pralafera en Speranza Scappucci hebben vandaag het volgende seizoen van de Opéra Royal de Wallonie voorgesteld. Het wordt weer een seizoen met het grote Italiaanse repertoire van Bellini en Rossini over Donizetti en Verdi tot Puccini en met een aantal opvallende zangers zoals Violeta Urmana, Ildebrando d'Arcangelo, Olga Peretyatko of Lawrence Brownlee. En bij de concerten krijgen we zomaar even Joyce DiDonato, Leo Nucci en Sonya Yoncheva...

Toekomstmuziek, 23-4-2018 23:32
7 opmerkingen

Siegfried in Düsseldorf

Der Ring am Rhein is met Siegfried bij zijn derde aflevering aanbeland. De productie van Dietrich W. Hilsdorf ligt volledig in de lijn van de vorige twee delen.

Opera, 23-4-2018 16:31
3 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (1/2)

Na bijna 30 jaar programmeert de Munt weer een Lohengrin. Olivier Py is, na Dialogues des Carmélites, voor de tweede keer dit seizoen te gast als regisseur. Alain Altinoglu stond in de orkestbak.

Opera, 21-4-2018 8:41
2 opmerkingen