ti guarda dal Grande Inquisitor

Nabucco in Mönchengladbach

Ik kan begrijpen dat een klein stadstheater als dat van Mönchengladbach ook wel eens Nabucco wil uitvoeren. Maar als ze meer dan de helft van de rollen niet min of meer deftig kunnen bezetten, dan hadden ze misschien beter een andere Verdi-opera gekozen...

Foto
Abigaille, Nabucco, Fenena (foto © Stutte)

Toegegeven, Abigaille is niet echt de gemakkelijkste rol om te bezetten. Maar Lydia Easley heeft enkel een staalhard topregister. In het midden van haar stem zit een gat en voor haar lage noten moet ze ook overschakelen naar een soort Sprechgesang. Kairschan Scholdybajew zingt Ismaele met veel squillo, maar hij kraakt al zijn passaggio-noten. De bas van Matthias Wippich zit niet echt goed, waardoor de intonatie van Zaccaria alle kanten opging.

Johannes Schwärsky is de lokale Verdi-bariton, die ik al eerder als Stankar en Renato gehoord heb, en hij is een aanvaardbare Nabucco, die hij met de nodige autoriteit neerzet. Eva Maria Günschmann was ook een degelijke Fenena. Maar het was alles bij elkaar ruim onvoldoende om gisteren de première te redden.

Publicatie: zondag 24 juni 2018 @ 8:24
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
4 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen