ti guarda dal Grande Inquisitor

Alessandra Volpe in Wexford

Het recital van de Italiaanse mezzo Alessandra Volpe in de St. Iberius-kerk bestond grotendeels uit opera-aria's. Ze werd aan de piano begeleid door Tina Chang.

Foto

Het is niet moeilijk om in Alessandra Volpe een Carmen te zien. Het is een van haar fetisjrollen en tijdens het eerste deel van het recital passeerden de vier Carmen-aria's. In de Habanera en Seguidilla verleidt ze met haar donkere mezzo, Les tringles des sistres tintaient was een wervelwind. Ze zong een ontroerende Air des cartes met mooie diepe fagotklanken voor het slot "toujours... la mort".

Gounods Sappho is veel minder bekend, maar de slotmonoloog O ma lyre immortelle is wel af en toe te horen op een of andere CD. Volpe zingt de aria met een perfecte beheersing van de lange bogen, brengt stuwing aan in haar frasering en eindigt de aria met een hartverscheurend "Je vais dormir pour toujours dans la mer". Ze sloten het concert af met een een selectie Napolitaanse liederen. Ondertussen begonnen haar hoge noten wat hard te klinken... misschien niet geheel verwonderlijk na een reeks grote aria's.

Publicatie: vrijdag 3 november 2017 @ 18:30
Rubriek: Liedrecital

Recent RSS feed

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
2 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen