ti guarda dal Grande Inquisitor

Raffaella Lupinacci en Fillippo Fontana in Wexford

Voor het lunchrecital in Wexford kregen we deze keer een Italiaans duo te horen. De mezzo Raffaella Lupinacci en de bariton Fillippo Fontana zongen een mengeling van Italiaanse liederen en aria's. Ze werden aan de piano begeleid door Giorgio D'Alonzo.

Foto Foto

Fillippo Fontana zong vooral liederen, te beginnen met twee keer Rossini's Mi lagnerò tacendo, de ene met een ingetogen liedsfeer, de andere een flamboyante opera-aria. Voor de rest zong hij het bekendere werk van Tosti. Ideale was niet altijd even mooi afgefraseerd en hij flirtte af en toe ook met de juiste intonatie. Maar het snellere La serenata lag hem duidelijk beter. In L'ultima canzone viel zijn uitstekende hoogte op.

Raffaella Lupinacci zong vooral aria's. Met Una voce poco fa gaf ze meteen haar visitekaartje af: met een mooie donkere mezzo met sprankelende loopjes over haar volledige tessituur is ze een guitige Rosina. Sesto's Parto, parto was ontroerend mooi met lange, adembenemende coloraturen. Met Musica proibita van Gastaldon schuwde ze de Italiaanse schlager niet.

Het dak van de St. Iberius-kerk ging eraf met het Rosina-Figaro-duet Dunque io son als slot. Er kwamen toch nog twee bisnummertjes: Fontana zong At the river van Aaron Copland in amper verstaanbaar Engels en Lupinacci eindigde met Non ti scordar di me... het ideale nummer om fluitend naar het volgende concert te vertrekken.

Publicatie: donderdag 2 november 2017 @ 15:38
Rubriek: Liedrecital

Recent RSS feed

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
2 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen