ti guarda dal Grande Inquisitor

Lucia di Lammermoor in Luik

De première van Lucia di Lammermoor in Luik begon ook met een minuut stilte naar aanleiding van de aanslagen in Parijs waarbij twee Luikenaars omgekomen waren. De productie van Stefano Mazzonis di Pralafera is mooi en verzorgd, de bezetting was een zware teleurstelling.

Foto

Als de Raimondo - gezongen door Roberto Tagliavini - de beste zanger van de avond is, dan heeft de voorstelling een probleem.

Gezien haar voorgeschiedenis had ik wel hoge verwachtingen voor de Lucia van Annick Massis, maar ze haalde niet het niveau van bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Alle noten zijn er nog, maar ze hebben geen glans. In de hoogte klinkt ze breekbaar en de coloraturen worden omzichtig benaderd. Ook interpretatief bleef ze benedenmaats met bijvoorbeeld een scène met Enrico zonder vuur. Ik hoop dat ze gewoon een mindere dag had, want het zou spijtig zijn als zo'n mooie zangeres nu al uitgezongen zou zijn.

De rest van de bezetting kon me ook niet overtuigen. Celso Albelo zingt Edgardo met een redelijk robuuste stem maar benadert zijn hoge noten op onorthodoxe manier. Ivan Thirion zong een zwakke Enrico met een monotone stem die nauwelijks draagt. Pietro Picone was een Arturo om snel te vergeten... net als de rest van deze voorstelling.

Publicatie: woensdag 18 november 2015 @ 17:33
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Parijs 2018-2019

Met drie operahuizen is Parijs één van de drukkere operasteden van Europa. De Opéra National de Paris heeft volgend seizoen weer een uitgebreide programmatie, weliswaar met een paar regisseurs die ik probeer te vermijden... De Opéra Comique is voorlopig iets minder interessant dan in de voorgaande seizoenen.

Toekomstmuziek, 20-8-2018 18:01
1 opmerking

Amsterdam 2018-2019

Binnenkort begint het operaseizoen weer. Hoog tijd om eens over de grens te kijken naar wat in het buitenland te beleven zal zijn. Amsterdam is eerst aan de beurt, met de voorstellingen in het Muziektheater en het Concertgebouw.

Toekomstmuziek, 18-8-2018 15:29
2 opmerkingen

Klemens Sander - Das lyrische Intermezzo

Tot ongeveer tien jaar geleden had men in Brussel een reeks "Muziek en Poëzie", waarin liederen gezongen en gedichten voorgedragen werden. De recente CD "Das lyrische Intermezzo" van de bariton Klemens Sander, de pianiste Uta Sander en de acteur Cornelius Obonya had perfect in die reeks gepast.

CD's, 11-8-2018 17:08
0 opmerkingen

Andrè Schuen - Wanderer

Een paar maanden geleden dacht ik nog dat de recente CD van Carolyn Sampson dé Schubert-opname van het jaar zou worden... en dan verschijnt Wanderer met bariton Andrè Schuen en pianist Daniel Heide. Het is een overdonderend mooie CD, niet in het minst omwille van de intelligente opbouw.

CD's, 6-8-2018 19:05
0 opmerkingen

Sebastian Noack - Hans Sommer: Ballads & Romances

Ik kende de bariton Sebastian Noack vooral als oratoriumzanger. Op zijn jongste lied-CD (die blijkbaar al in 2013 opgenomen werd) met pianist Manuel Lange ontpopt hij zich tot een begenadigd liedzanger.

CD's, 1-8-2018 21:53
0 opmerkingen

Marlis Petersen - Dimensionen: Welt

Met "Das Ewig-Weibliche" heeft Marlis Petersen een paar jaar geleden een thematische CD opgenomen met Goethe-liederen waarbij ze ook het minder bekende repertoire niet vergat. Nu is ze samen met pianist Stephan Matthias Lademann aan een iets grotere onderneming begonnen: een trilogie met drie "Dimensies des Zijns".

CD's, 27-7-2018 20:50
0 opmerkingen

Idomeneo in Buxton

In tegenstelling tot Tisbe en Alzira behoort Mozarts Idomeneo ondertussen wel tot het standaardrepertoire. Het was tevens de afsluiter van mijn weekje op het Buxton Festival.

Opera, 22-7-2018 11:00
0 opmerkingen

Alzira in Buxton

Er zijn nog een paar opera's van Verdi die ik nog niet live gezien heb. Gisteren heb ik Alzira van dat lijstje kunnen schrappen. Het was ook het doorslaggevend argument om voor de eerste keer naar het Buxton Festival te gaan.

Opera, 21-7-2018 10:24
0 opmerkingen