ti guarda dal Grande Inquisitor

Lucia di Lammermoor in Luik

De première van Lucia di Lammermoor in Luik begon ook met een minuut stilte naar aanleiding van de aanslagen in Parijs waarbij twee Luikenaars omgekomen waren. De productie van Stefano Mazzonis di Pralafera is mooi en verzorgd, de bezetting was een zware teleurstelling.

Foto

Als de Raimondo - gezongen door Roberto Tagliavini - de beste zanger van de avond is, dan heeft de voorstelling een probleem.

Gezien haar voorgeschiedenis had ik wel hoge verwachtingen voor de Lucia van Annick Massis, maar ze haalde niet het niveau van bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Alle noten zijn er nog, maar ze hebben geen glans. In de hoogte klinkt ze breekbaar en de coloraturen worden omzichtig benaderd. Ook interpretatief bleef ze benedenmaats met bijvoorbeeld een scène met Enrico zonder vuur. Ik hoop dat ze gewoon een mindere dag had, want het zou spijtig zijn als zo'n mooie zangeres nu al uitgezongen zou zijn.

De rest van de bezetting kon me ook niet overtuigen. Celso Albelo zingt Edgardo met een redelijk robuuste stem maar benadert zijn hoge noten op onorthodoxe manier. Ivan Thirion zong een zwakke Enrico met een monotone stem die nauwelijks draagt. Pietro Picone was een Arturo om snel te vergeten... net als de rest van deze voorstelling.

Publicatie: woensdag 18 november 2015 @ 17:33
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Dietrich Henschel in de Munt

Vijf liederen voor en vijf liederen na de pauze was alles wat Dietrich Henschel gisteren zong in de Munt. Alles bij elkaar amper twintig minuten muziek... wat toch wel héél mager is voor een "liedrecital".

Liedrecital, 13-2-2018 17:04
3 opmerkingen

Petite Messe Solennelle in deSingel

Het is dit jaar een Rossini-jaar - hij overleed 150 jaar geleden - en deSingel begint dat jaar met een uitvoering van zijn Petite Messe Solennelle.

Oratorium, 10-2-2018 10:56
0 opmerkingen

Pelléas et Mélisande in Antwerpen

Pelléas et Mélisande behoort tot mijn absolute lievelingsopera's en ik keek dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen. Het is een visueel mooie productie geworden, maar vocaal bleef ik toch enigszins op mijn honger zitten.

Opera, 3-2-2018 10:40
13 opmerkingen

Carmen in Luik

De Opera van Luik blijft volharden in de boosheid door ook lange opera's zoals Carmen pas om 20 uur te laten beginnen. Het werd bijgevolg weer een bijna-nachtvoorstelling, des te meer omdat de voorstelling met meer dan 20 minuten vertraging begon omdat het orkest moest wachten op de harpiste...

Opera, 31-1-2018 9:13
8 opmerkingen

Februari 2018

In februari staat vooral de nieuwe productie van Pelléas et Mélisande bij Opera Vlaanderen in de schijnwerpers. In Luik brengen ze met Le domino noir een rariteit. Bij de recitals kijk ik vooral uit naar Benjamin Appl die zijn Heimat-CD in het Brussels Conservatorium voorstelt.

Toekomstmuziek, 26-1-2018 18:03
0 opmerkingen

Simon Keenlyside in de Munt

Ze hadden al eerder moeten terugkeren naar de Munt, maar vorig seizoen hebben ze afgezegd. Vandaag waren Simon Keenlyside en Malcolm Martineau wel van de partij voor een gevarieerd liedrecital met liederen van Sibelius, Schubert, Wolf en Poulenc.

Liedrecital, 22-1-2018 23:15
2 opmerkingen

Il prigioniero en Das Gehege in de Munt

Il prigioniero en Das Gehege zijn twee eenakters van elk ongeveer drie kwartier lang die ik nog nooit gehoord had. De Munt brengt ze nu samen in een dramatisch tweeluik, geregisseerd door Andrea Breth en met Franck Ollu in de orkestbak.

Opera, 19-1-2018 17:00
3 opmerkingen