ti guarda dal Grande Inquisitor

Lucia di Lammermoor in Luik

De première van Lucia di Lammermoor in Luik begon ook met een minuut stilte naar aanleiding van de aanslagen in Parijs waarbij twee Luikenaars omgekomen waren. De productie van Stefano Mazzonis di Pralafera is mooi en verzorgd, de bezetting was een zware teleurstelling.

Foto

Als de Raimondo - gezongen door Roberto Tagliavini - de beste zanger van de avond is, dan heeft de voorstelling een probleem.

Gezien haar voorgeschiedenis had ik wel hoge verwachtingen voor de Lucia van Annick Massis, maar ze haalde niet het niveau van bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Alle noten zijn er nog, maar ze hebben geen glans. In de hoogte klinkt ze breekbaar en de coloraturen worden omzichtig benaderd. Ook interpretatief bleef ze benedenmaats met bijvoorbeeld een scène met Enrico zonder vuur. Ik hoop dat ze gewoon een mindere dag had, want het zou spijtig zijn als zo'n mooie zangeres nu al uitgezongen zou zijn.

De rest van de bezetting kon me ook niet overtuigen. Celso Albelo zingt Edgardo met een redelijk robuuste stem maar benadert zijn hoge noten op onorthodoxe manier. Ivan Thirion zong een zwakke Enrico met een monotone stem die nauwelijks draagt. Pietro Picone was een Arturo om snel te vergeten... net als de rest van deze voorstelling.

Publicatie: woensdag 18 november 2015 @ 17:33
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Capriccio Première Portraits

Het Oostenrijkse platenlabel Capriccio is met "Première Portraits" een nieuwe reeks gestart. Hun doel is om jonge artiesten de kans te geven om een eerste CD op te nemen. Momenteel zijn er al zeven opnames uitgebracht, vier daarvan met Duitse liederen. Op één opname na, is Charles Spencer telkens de pianist.

CD's, 10-5-2018 14:43
0 opmerkingen

Mei 2018

Mei is een vrij rustige maand, onder andere omdat het Muntorkest de Elisabethwedstrijd moet begeleiden. Met de zomer in aantocht wordt de Landcommanderij weer omgebouwd tot een operazaal met dit jaar Il trovatore op het programma. Opera Vlaanderen brengt een nieuwe productie van La clemenza di Tito in een productie van Michael Hampe. In Luik spelen ze het vrij zelden uitgevoerde La donna del lago.

Toekomstmuziek, 1-5-2018 11:23
0 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (2/2)

De nieuwe Lohengrin-productie heeft voor de vier protagonisten twee bezettingen. Gisteren hoorde ik de eerste bezetting. Die is beduidend beter dan de tweede bezetting, al zijn er toch nog een paar zwakke punten.

Opera, 27-4-2018 11:39
3 opmerkingen

Opera Vlaanderen 2018-2019

Aviel Cahn heeft zijn laatste seizoen bij Opera Vlaanderen aangekondigd. Het is een seizoen waar verschillende namen uit het Cahn-tijdperk terugkeren. De Konwitschny-productie van La Juive is de enige herneming.

Toekomstmuziek, 24-4-2018 18:35
5 opmerkingen

Opéra Royal de Wallonie 2018-2019

Stefano Mazzonis di Pralafera en Speranza Scappucci hebben vandaag het volgende seizoen van de Opéra Royal de Wallonie voorgesteld. Het wordt weer een seizoen met het grote Italiaanse repertoire van Bellini en Rossini over Donizetti en Verdi tot Puccini en met een aantal opvallende zangers zoals Violeta Urmana, Ildebrando d'Arcangelo, Olga Peretyatko of Lawrence Brownlee. En bij de concerten krijgen we zomaar even Joyce DiDonato, Leo Nucci en Sonya Yoncheva...

Toekomstmuziek, 23-4-2018 23:32
7 opmerkingen

Siegfried in Düsseldorf

Der Ring am Rhein is met Siegfried bij zijn derde aflevering aanbeland. De productie van Dietrich W. Hilsdorf ligt volledig in de lijn van de vorige twee delen.

Opera, 23-4-2018 16:31
3 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (1/2)

Na bijna 30 jaar programmeert de Munt weer een Lohengrin. Olivier Py is, na Dialogues des Carmélites, voor de tweede keer dit seizoen te gast als regisseur. Alain Altinoglu stond in de orkestbak.

Opera, 21-4-2018 8:41
2 opmerkingen