ti guarda dal Grande Inquisitor

De Munt 2015-2016

Zoals bekend, gaat de Munt op het einde van het huidige seizoen dicht voor renovatiewerken. Die zouden tot in het voorjaar van volgend jaar duren. Maar de meeste voorstellingen van het nieuwe Muntseizoen 2015-2016 zullen dus elders doorgaan...

FotoDe Munt heropent eind maart met Berlioz' Béatrice et Bénédict in een regie van Richard Brunel. Er zal vrij omgegaan worden met het werk, de aria's zullen door elkaar gegooid worden en nieuwe teksten bedacht. Er is meteen een dubbele bezetting voorzien met Stéphanie d'Oustrac en Michèle Losier (Béatrice), Julien Dran en Sébastien Droy (Bénédict), en Anne-Catherine Gillet en Sophie Karthäuser (Héro). Daarna volgt een herneming van de Carsen-productie van Mitridate met Christophe Rousset in de orkestbak en met Michael Spyres in de titelrol.

Het seizoen wordt afgesloten met een creatie van Mark Grey, gebaseerd op Frankenstein. La Fura dels Baus zal de regie doen, met Scott Hendricks als Frankenstein en Malena Ernman als een verrassende keuze voor het Monster.

Tijdens de sluiting, zullen drie voorstellingen opgevoerd worden in het Koninklijk Circus. Het seizoen begint met L'elisir d'amore in de strandproductie van Damiano Michieletto uit Madrid. Dmitry Korchak en Antonio Poli alterneren als Nemorino, idem voor Olga Peretyatko en Anne-Catherine Gillet als Adina. La Vestale van Spontini in de productie van Eric Lacascade (een paar jaar geleden te zien in het Théâtre des Champs-Elysées) speelt ook in het Circus... met Alexandra Deshorties als Julia, Yann Beuron als Licinius en Sylvie Brunet-Grupposo als La Grande Vestale. Tenslotte komt René Jacobs weer met een rariteit ter vervanging van de gesneuvelde Monteverdi-cyclus: L'Opera Seria van ene Florian Leopold Gassmann.

Twee modernere werken staan ook op het programma. Powder her face van Thomas Adès (een tiental jaar geleden reeds door de Vlaamse Opera opgevoerd) speelt in de Hallen van Schaarbeek, in een regie van Mariusz Trelinski en met Allison Cook als de Duchess. To be sung van Dusapin zal te zien zijn in Flagey in een regie van Sjaron Minailo met Marisol Montalvo en de terugkeer van Dale Duesing als Speaker.

Drie concertante opera's in het PSK maken het plaatje volledig. In de eindejaarsperiode is dat Hänsel und Gretel met Gaëlle Arquez en Talia Or in de titelrollen, en Georg Nigl als de Heks. De Demon van Anton Rubinstein is ook een rariteit, Kostas Smoriginas zingt de titelrol. En Evelino Pidò zal Adriana Lecouvreur dirigeren, met Lianna Haroutounian (Adriana), Andrea Carè (Maurizio) en Daniela Barcellona (Principessa di Bouillon).

Publicatie: woensdag 18 maart 2015 @ 22:07
Rubriek: Toekomstmuziek

Recent RSS feed

Capriccio Première Portraits

Het Oostenrijkse platenlabel Capriccio is met "Première Portraits" een nieuwe reeks gestart. Hun doel is om jonge artiesten de kans te geven om een eerste CD op te nemen. Momenteel zijn er al zeven opnames uitgebracht, vier daarvan met Duitse liederen. Op één opname na, is Charles Spencer telkens de pianist.

CD's, 10-5-2018 14:43
0 opmerkingen

Mei 2018

Mei is een vrij rustige maand, onder andere omdat het Muntorkest de Elisabethwedstrijd moet begeleiden. Met de zomer in aantocht wordt de Landcommanderij weer omgebouwd tot een operazaal met dit jaar Il trovatore op het programma. Opera Vlaanderen brengt een nieuwe productie van La clemenza di Tito in een productie van Michael Hampe. In Luik spelen ze het vrij zelden uitgevoerde La donna del lago.

Toekomstmuziek, 1-5-2018 11:23
0 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (2/2)

De nieuwe Lohengrin-productie heeft voor de vier protagonisten twee bezettingen. Gisteren hoorde ik de eerste bezetting. Die is beduidend beter dan de tweede bezetting, al zijn er toch nog een paar zwakke punten.

Opera, 27-4-2018 11:39
3 opmerkingen

Opera Vlaanderen 2018-2019

Aviel Cahn heeft zijn laatste seizoen bij Opera Vlaanderen aangekondigd. Het is een seizoen waar verschillende namen uit het Cahn-tijdperk terugkeren. De Konwitschny-productie van La Juive is de enige herneming.

Toekomstmuziek, 24-4-2018 18:35
5 opmerkingen

Opéra Royal de Wallonie 2018-2019

Stefano Mazzonis di Pralafera en Speranza Scappucci hebben vandaag het volgende seizoen van de Opéra Royal de Wallonie voorgesteld. Het wordt weer een seizoen met het grote Italiaanse repertoire van Bellini en Rossini over Donizetti en Verdi tot Puccini en met een aantal opvallende zangers zoals Violeta Urmana, Ildebrando d'Arcangelo, Olga Peretyatko of Lawrence Brownlee. En bij de concerten krijgen we zomaar even Joyce DiDonato, Leo Nucci en Sonya Yoncheva...

Toekomstmuziek, 23-4-2018 23:32
7 opmerkingen

Siegfried in Düsseldorf

Der Ring am Rhein is met Siegfried bij zijn derde aflevering aanbeland. De productie van Dietrich W. Hilsdorf ligt volledig in de lijn van de vorige twee delen.

Opera, 23-4-2018 16:31
3 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (1/2)

Na bijna 30 jaar programmeert de Munt weer een Lohengrin. Olivier Py is, na Dialogues des Carmélites, voor de tweede keer dit seizoen te gast als regisseur. Alain Altinoglu stond in de orkestbak.

Opera, 21-4-2018 8:41
2 opmerkingen