ti guarda dal Grande Inquisitor

Candide in Antwerpen

De Vlaamse Opera sluit haar seizoen af met de herneming van Bernsteins Candide. Ik heb niet veel toe te voegen aan wat ik vier jaar geleden schreef over de knettergekke en kleurrijke regie van Nigel Lowery. De bezetting is wel licht gewijzigd.

Foto
foto © Annemie Augustijns

De titelrol is gelukkig wel dezelfde gebleven. Vier jaar geleden was Michael Spyres een ontdekking, ondertussen hebben we hem nog een paar keer gehoord als Tamino en Faust. Zijn Candide is nog altijd het beste van de hele avond, met zijn mooi gevormde stem en perfecte dictie. De stemloze Graham Valentine was ook weer van de partij als Pangloss, alhoewel ik me deze keer minder stoorde aan zijn "zangtalent".

Leah Partridge was de nieuwe Cunegonde. Alhoewel "Glitter and Be Gay" een traditioneel wedstrijdstuk geworden is voor coloratuur-sopranen, vond ik haar uitvoering niet helemaal geslaagd, onder andere door haar haast onverstaanbaar zwaar Amerikaans accent. De iets kleinere rollen waren goed bezet met Chris Merritt als de Governor en Carole Wilson als de Old Lady.

Publicatie: zondag 23 juni 2013 @ 15:02
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Tisbe in Buxton

Eén van de kenmerken van het Buxton Festival is dat ze ook onbekende of zelden gespeelde opera's opvissen. De "pastorale opera" Tisbe van ene Giuseppe Antonio Brescianello past perfect in dat plaatje.

Opera, 18-7-2018 10:52
0 opmerkingen

Lucy Schaufer in Buxton

In het midden van Engeland, ongeveer 35 km ten zuidoosten van Manchester, ligt Buxton. Sinds 1979 organiseren ze er een festival dat een beetje aanvoelt als het Edinburgh Festival met zowel opera's, kamermuziek als liedrecitals, en er is zelfs een Fringe Festival dat als generale repetitie voor Edinburgh beschouwd wordt. Mijn eerste bezoek aan dit festival begon in het Pavilion Arts Centre met een recital van de mezzo Lucy Schaufer en haar pianist Huw Watkins.

Liedrecital, 17-7-2018 19:24
0 opmerkingen

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
4 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen