ti guarda dal Grande Inquisitor

Die Zauberflöte in Antwerpen (2/2)

Twee weken geleden, hoorde ik de "tweede" bezetting van Die Zauberflöte in de Vlaamse Opera. De eerste bezetting, met een andere Tamino en Pamina, wordt gekenmerkt door een iets dramatischere benadering.

Foto

Rainer Trost is vocaal minder afgelikt dan Yijie Shi, maar hij beschikt over veel meer vocale kleur waardoor hij een overtuigendere Tamino is. Hij vertolkt een passionele Portretaria en glijdt probleemloos door "Wie stark ist nicht dein Zauberton". Robin Johannsen is heel vergelijkbaar met Julia Westendorp, maar is iets beter in de dialogen en ze zingt "Ach, ich fühl's" net dat ietsje ontroerender.

Olga Pudova blijft verbazen als de Königin der Nacht met haar volle stratosferische noten, haar Duits blijft wel lichtjes problematisch in de recitatieven. Ook de kolossale bas van Ante Jerkunica blijft een ontdekking en hoop ik snel terug te horen...

Publicatie: vrijdag 28 december 2012 @ 11:53
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Tancredi in het PSK

Er bestaan minstens drie versies van Tancredi. De versies die Rossini componeerde voor Venetië en Ferrara - er bestaat ook nog een Milanese versie - werden deze week door het Muntorkest onder leiding van Giuliano Carella concertant uitgevoerd. Ik hoorde gisteren de Ferrara-versie.

Opera, 15-10-2017 8:35
2 opmerkingen

La Cenerentola in Düsseldorf

Na de Otto Schenk-productie van Der Rosenkavalier, heeft de opera van Düsseldorf een andere legendarische productie uit de kast gehaald: La Cenerentola in de even legendarische productie van Jean-Pierre Ponnelle.

Opera, 8-10-2017 20:46
1 opmerking

Das Wunder der Heliane in Antwerpen

Korngold is vooral bekend als de componist van Die tote Stadt. Zijn andere opera's zijn zo goed als vergeten. Het zeven later gecreëerde Das Wunder der Heliane is er één van en we moeten al teruggaan naar 1970 voor de laatste Belgische opvoering... in Gent.

Opera, 2-10-2017 17:01
6 opmerkingen

Juan Diego Florez in Antwerpen

De Antwerp Symphony Orchestra heeft de ambitie om elk seizoen in de Koningin Elisabethzaal te openen met een grote operaster. Gisteren werd hun seizoen afgetrapt met het vocale vuurwerk van Juan Diego Florez, Christopher Franklin dirigeerde.

Concert, 1-10-2017 10:04
0 opmerkingen

Oktober 2017

In oktober begint het Met-cinemaseizoen met Norma in een sterbezetting, de Waalse Opéra brengt ook Bellini's opera in een iets mindere bezetting. Er staat ook veel Mozart op het programma, met een nieuwe productie van Lucio Silla in de Munt, een opvoering van Cosi fan tutte in het Concertgebouw en Die Zauberflöte in de cinema. De fans van Marie-Nicole Lemieux zullen hun hart kunnen ophalen aan haar Tancredi in het PSK, of haar liedrecital in deSingel.

Toekomstmuziek, 29-9-2017 18:04
0 opmerkingen