ti guarda dal Grande Inquisitor

Die Zauberflöte in Antwerpen (2/2)

Twee weken geleden, hoorde ik de "tweede" bezetting van Die Zauberflöte in de Vlaamse Opera. De eerste bezetting, met een andere Tamino en Pamina, wordt gekenmerkt door een iets dramatischere benadering.

Foto

Rainer Trost is vocaal minder afgelikt dan Yijie Shi, maar hij beschikt over veel meer vocale kleur waardoor hij een overtuigendere Tamino is. Hij vertolkt een passionele Portretaria en glijdt probleemloos door "Wie stark ist nicht dein Zauberton". Robin Johannsen is heel vergelijkbaar met Julia Westendorp, maar is iets beter in de dialogen en ze zingt "Ach, ich fühl's" net dat ietsje ontroerender.

Olga Pudova blijft verbazen als de Königin der Nacht met haar volle stratosferische noten, haar Duits blijft wel lichtjes problematisch in de recitatieven. Ook de kolossale bas van Ante Jerkunica blijft een ontdekking en hoop ik snel terug te horen...

Publicatie: vrijdag 28 december 2012 @ 11:53
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Falstaff in Antwerpen

Opera Vlaanderen haalt voor de eindejaarsperiode het ultieme meesterwerk van Verdi boven. De nieuwe productie van Falstaff is interessant, maar op vocaal vlak rammelt er vanalles.

Opera, 14-12-2017 8:38
4 opmerkingen

Katarina Van Droogenbroeck in Flagey

De Muziekkapel Koningin Elisabeth organiseert deze week haar "Music Chapel Festival" rond het thema "duetten". Vandaag stonden de mezzo Katarina Van Droogenbroeck en de altvioliste Hélène Desaint op het podium van Flagey's Studio 1. Ze werden begeleid door pianist Philippe Riga.

Liedrecital, 8-12-2017 21:12
0 opmerkingen

December 2017

Volgens C.a.r.m.e.n. is het van 1959 geleden... hoog tijd dus dat Dialogues des Carmélites nog eens naar de Munt komt. En dat gebeurt in de mooie productie van Olivier Py (die eerder in Parijs te zien was) met een dubbele bezetting die leest als de "who's who" van de hedendaagse Franse operazangers. Wat mij betreft, is dit dé Muntproductie die je dit seizoen niet mag missen. De Waalse Opéra herneemt Rigoletto in een dubbele bezetting. En Opera Vlaanderen brengt Falstaff in een nieuwe productie van Christoph Waltz.

Toekomstmuziek, 1-12-2017 10:57
1 opmerking

La favorite in Luik

Donizetti's La favorite behoort niet echt tot het ijzeren repertoire. Maar na de voorstelling bij het Beierse operafestival is het wel uitzonderlijk om in hetzelfde jaar een tweede productie mee te maken. Maar net zoals de Münchense liet ook de Luikse productie te wensen over.

Opera, 23-11-2017 21:52
4 opmerkingen

Roman Trekel in deSingel

We zijn al aan het laatste "echte" liedrecital in deSingel dit seizoen. De bariton Roman Trekel en pianist Jan Philip Schulze brachten Brahms' zelden uitgevoerde cyclus Die schöne Magelone.

Liedrecital, 19-11-2017 10:38
0 opmerkingen