ti guarda dal Grande Inquisitor

La Bohème in de Munt (2/2)

In tegenstellng tot vorige week, lag er gisteren meer sneeuw op het podium van de Munt dan op de Brusselse straten. Daarnaast stond er ook een andere maestro in de orkestbak. Carlo Rizzi gaf een verfijnde vertolking van Puccini's La Bohème, die bij momenten zelfs impressionistisch aanvoelde. Er was tevens een andere bezetting voor de vier hoofdrollen. En alhoewel ook deze bezetting niet ideaal is, beviel me ze iets beter dan de eerste bezetting.

Foto

De jonge sopraan Anita Hartig is een nieuwe naam. Haar Mimi zit meteen goed. Ze heeft een slanke en smalle stem met een iets zwakkere laagte. Haar mooiste moment was een ontroerende "Donde lieta usci", waarin ze blijk gaf van een schitterende pianocultuur. Anderzijds had ik liever een iets rondere stem gehoord. Om een of andere reden moest ik eerder aan Butterfly denken dan aan Mimi. Maar desalniettemin is dit een beloftevolle zangeres.

Met zijn typische, heldere klank is Marius Brenciu geen ideale Rodolfo. Maar zijn stem projecteert goed waardoor hij nooit echt in de problemen komt. Wel een probleem is het bovenste deel van zijn stem. Hij haalt alle noten, maar ik hield telkens mijn hart vast als hij weer eens een hoge la of iets hoger moest zingen. Hij speelt de slungelige Rodolfo wel op een veel overtuigendere manier dan Filianoti.

Camilla Tilling heeft een iets warmere stem dan Anne-Catherine Gillet, maar is ook nog altijd ver verwijderd van Musetta. Aris Argiris was wel een uitstekende Marcello. We gaan hem zeker nog terughoren... volgens zijn website gaat hij eind volgend seizoen in 2012 Escamillo zingen in de Vlaamse Opera.

Publicatie: vrijdag 31 december 2010 @ 9:17
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Capriccio Première Portraits

Het Oostenrijkse platenlabel Capriccio is met "Première Portraits" een nieuwe reeks gestart. Hun doel is om jonge artiesten de kans te geven om een eerste CD op te nemen. Momenteel zijn er al zeven opnames uitgebracht, vier daarvan met Duitse liederen. Op één opname na, is Charles Spencer telkens de pianist.

CD's, 10-5-2018 14:43
0 opmerkingen

Mei 2018

Mei is een vrij rustige maand, onder andere omdat het Muntorkest de Elisabethwedstrijd moet begeleiden. Met de zomer in aantocht wordt de Landcommanderij weer omgebouwd tot een operazaal met dit jaar Il trovatore op het programma. Opera Vlaanderen brengt een nieuwe productie van La clemenza di Tito in een productie van Michael Hampe. In Luik spelen ze het vrij zelden uitgevoerde La donna del lago.

Toekomstmuziek, 1-5-2018 11:23
0 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (2/2)

De nieuwe Lohengrin-productie heeft voor de vier protagonisten twee bezettingen. Gisteren hoorde ik de eerste bezetting. Die is beduidend beter dan de tweede bezetting, al zijn er toch nog een paar zwakke punten.

Opera, 27-4-2018 11:39
3 opmerkingen

Opera Vlaanderen 2018-2019

Aviel Cahn heeft zijn laatste seizoen bij Opera Vlaanderen aangekondigd. Het is een seizoen waar verschillende namen uit het Cahn-tijdperk terugkeren. De Konwitschny-productie van La Juive is de enige herneming.

Toekomstmuziek, 24-4-2018 18:35
5 opmerkingen

Opéra Royal de Wallonie 2018-2019

Stefano Mazzonis di Pralafera en Speranza Scappucci hebben vandaag het volgende seizoen van de Opéra Royal de Wallonie voorgesteld. Het wordt weer een seizoen met het grote Italiaanse repertoire van Bellini en Rossini over Donizetti en Verdi tot Puccini en met een aantal opvallende zangers zoals Violeta Urmana, Ildebrando d'Arcangelo, Olga Peretyatko of Lawrence Brownlee. En bij de concerten krijgen we zomaar even Joyce DiDonato, Leo Nucci en Sonya Yoncheva...

Toekomstmuziek, 23-4-2018 23:32
7 opmerkingen

Siegfried in Düsseldorf

Der Ring am Rhein is met Siegfried bij zijn derde aflevering aanbeland. De productie van Dietrich W. Hilsdorf ligt volledig in de lijn van de vorige twee delen.

Opera, 23-4-2018 16:31
3 opmerkingen

Lohengrin in de Munt (1/2)

Na bijna 30 jaar programmeert de Munt weer een Lohengrin. Olivier Py is, na Dialogues des Carmélites, voor de tweede keer dit seizoen te gast als regisseur. Alain Altinoglu stond in de orkestbak.

Opera, 21-4-2018 8:41
2 opmerkingen