ti guarda dal Grande Inquisitor

La Bohème in de Munt (2/2)

In tegenstellng tot vorige week, lag er gisteren meer sneeuw op het podium van de Munt dan op de Brusselse straten. Daarnaast stond er ook een andere maestro in de orkestbak. Carlo Rizzi gaf een verfijnde vertolking van Puccini's La Bohème, die bij momenten zelfs impressionistisch aanvoelde. Er was tevens een andere bezetting voor de vier hoofdrollen. En alhoewel ook deze bezetting niet ideaal is, beviel me ze iets beter dan de eerste bezetting.

Foto

De jonge sopraan Anita Hartig is een nieuwe naam. Haar Mimi zit meteen goed. Ze heeft een slanke en smalle stem met een iets zwakkere laagte. Haar mooiste moment was een ontroerende "Donde lieta usci", waarin ze blijk gaf van een schitterende pianocultuur. Anderzijds had ik liever een iets rondere stem gehoord. Om een of andere reden moest ik eerder aan Butterfly denken dan aan Mimi. Maar desalniettemin is dit een beloftevolle zangeres.

Met zijn typische, heldere klank is Marius Brenciu geen ideale Rodolfo. Maar zijn stem projecteert goed waardoor hij nooit echt in de problemen komt. Wel een probleem is het bovenste deel van zijn stem. Hij haalt alle noten, maar ik hield telkens mijn hart vast als hij weer eens een hoge la of iets hoger moest zingen. Hij speelt de slungelige Rodolfo wel op een veel overtuigendere manier dan Filianoti.

Camilla Tilling heeft een iets warmere stem dan Anne-Catherine Gillet, maar is ook nog altijd ver verwijderd van Musetta. Aris Argiris was wel een uitstekende Marcello. We gaan hem zeker nog terughoren... volgens zijn website gaat hij eind volgend seizoen in 2012 Escamillo zingen in de Vlaamse Opera.

Publicatie: vrijdag 31 december 2010 @ 9:17
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Dietrich Henschel in de Munt

Vijf liederen voor en vijf liederen na de pauze was alles wat Dietrich Henschel gisteren zong in de Munt. Alles bij elkaar amper twintig minuten muziek... wat toch wel héél mager is voor een "liedrecital".

Liedrecital, 13-2-2018 17:04
3 opmerkingen

Petite Messe Solennelle in deSingel

Het is dit jaar een Rossini-jaar - hij overleed 150 jaar geleden - en deSingel begint dat jaar met een uitvoering van zijn Petite Messe Solennelle.

Oratorium, 10-2-2018 10:56
0 opmerkingen

Pelléas et Mélisande in Antwerpen

Pelléas et Mélisande behoort tot mijn absolute lievelingsopera's en ik keek dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen. Het is een visueel mooie productie geworden, maar vocaal bleef ik toch enigszins op mijn honger zitten.

Opera, 3-2-2018 10:40
13 opmerkingen

Carmen in Luik

De Opera van Luik blijft volharden in de boosheid door ook lange opera's zoals Carmen pas om 20 uur te laten beginnen. Het werd bijgevolg weer een bijna-nachtvoorstelling, des te meer omdat de voorstelling met meer dan 20 minuten vertraging begon omdat het orkest moest wachten op de harpiste...

Opera, 31-1-2018 9:13
8 opmerkingen

Februari 2018

In februari staat vooral de nieuwe productie van Pelléas et Mélisande bij Opera Vlaanderen in de schijnwerpers. In Luik brengen ze met Le domino noir een rariteit. Bij de recitals kijk ik vooral uit naar Benjamin Appl die zijn Heimat-CD in het Brussels Conservatorium voorstelt.

Toekomstmuziek, 26-1-2018 18:03
0 opmerkingen

Simon Keenlyside in de Munt

Ze hadden al eerder moeten terugkeren naar de Munt, maar vorig seizoen hebben ze afgezegd. Vandaag waren Simon Keenlyside en Malcolm Martineau wel van de partij voor een gevarieerd liedrecital met liederen van Sibelius, Schubert, Wolf en Poulenc.

Liedrecital, 22-1-2018 23:15
2 opmerkingen

Il prigioniero en Das Gehege in de Munt

Il prigioniero en Das Gehege zijn twee eenakters van elk ongeveer drie kwartier lang die ik nog nooit gehoord had. De Munt brengt ze nu samen in een dramatisch tweeluik, geregisseerd door Andrea Breth en met Franck Ollu in de orkestbak.

Opera, 19-1-2018 17:00
3 opmerkingen