ti guarda dal Grande Inquisitor

La Bohème in de Munt (2/2)

In tegenstellng tot vorige week, lag er gisteren meer sneeuw op het podium van de Munt dan op de Brusselse straten. Daarnaast stond er ook een andere maestro in de orkestbak. Carlo Rizzi gaf een verfijnde vertolking van Puccini's La Bohème, die bij momenten zelfs impressionistisch aanvoelde. Er was tevens een andere bezetting voor de vier hoofdrollen. En alhoewel ook deze bezetting niet ideaal is, beviel me ze iets beter dan de eerste bezetting.

Foto

De jonge sopraan Anita Hartig is een nieuwe naam. Haar Mimi zit meteen goed. Ze heeft een slanke en smalle stem met een iets zwakkere laagte. Haar mooiste moment was een ontroerende "Donde lieta usci", waarin ze blijk gaf van een schitterende pianocultuur. Anderzijds had ik liever een iets rondere stem gehoord. Om een of andere reden moest ik eerder aan Butterfly denken dan aan Mimi. Maar desalniettemin is dit een beloftevolle zangeres.

Met zijn typische, heldere klank is Marius Brenciu geen ideale Rodolfo. Maar zijn stem projecteert goed waardoor hij nooit echt in de problemen komt. Wel een probleem is het bovenste deel van zijn stem. Hij haalt alle noten, maar ik hield telkens mijn hart vast als hij weer eens een hoge la of iets hoger moest zingen. Hij speelt de slungelige Rodolfo wel op een veel overtuigendere manier dan Filianoti.

Camilla Tilling heeft een iets warmere stem dan Anne-Catherine Gillet, maar is ook nog altijd ver verwijderd van Musetta. Aris Argiris was wel een uitstekende Marcello. We gaan hem zeker nog terughoren... volgens zijn website gaat hij eind volgend seizoen in 2012 Escamillo zingen in de Vlaamse Opera.

Publicatie: vrijdag 31 december 2010 @ 9:17
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
3 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen

De speler in Antwerpen

Opera Vlaanderen sluit het seizoen af met Prokofievs De speler, een opera die in de categorie "rariteiten" valt. Voor mij was het in alle geval de eerste keer dat ik deze opera hoorde.

Opera, 29-6-2018 13:34
2 opmerkingen